søndag 28. februar 2010

Dag 5 - Cape Town

I dag dro vi tidlig for å komme oss opp til Table Mountain fortest mulig, slik at sola ikke skulle på sitt sterkeste. Vi skulle gå opp fra rundt 400 meter, toppen er på 1100 meter, så vi var litt skeptiske (og det med god grunn).

Vi pakket godt med vann og satte i gang med godt mot. Halvveis opp begynte vi å kjenne det rimelig godt. Espen med røykelunger og Stine med astma. Samt at Stine fikk krampe i leggene (Ja, begge stod og dirra!) Så resten av klatreturen gikk rimelig sakte. Det var 40 grader og ingen skygge, så varmen var en utfordring den også. Med godt mot og en viljestyrke uten like samt 3 timer med svette og tårer, klarte to rimelig utrente ungdommer å bestige Tabletop Mountain, og fikk beskue en utsikt over Cape Town og en natur som er umulig å beskrive! (Bilder kommer i eget innlegg, forhaapentligvis))

Etter å ha tatt taubane ned fra fjellet og kommet oss avgårde igjen, kjørte vi en god stund for å komme oss til Cape Point. På veien fikk vi også sett ufattelig mye fin natur og annet. Cape point er det sørligste punktet i Afrika og kalles også Cape the good hope. Det var en plass som kjentes godt å vaere på av mange grunner. Vi gikk et lite stykke for å komme oss dit, og på veien ble vi forbipassert av en bavian, og fikk sett et gnagerdyr som kalles Hiraks. På vei derfra igjen fikk vi se struts, som vi hadde spist dagen før. Veldig artig.

Etter dette dro vi videre til Simons Town og så på en haug med små pinviner. De var artige, stod dere egentlig bare å koste seg i sola. Så vendte vi nesa hjem.
Det har vaert en lang og slitsom dag. Så nå skal det bli godt med en god natt søvn før safarien starter i morgen tidlig. Etter dette vil vi ha svaert lite tilgang til internett, og vil derfor ikke kunne skrive før vi er i Johannesburg om ca 20 dager. Men da skal vi nok ha en hel del å fortelle!


Snakkes da!
Stine og Espen i Cape Town, en liten stund til...

1 kommentar:

  1. Kjipt det ikke kommer blogg... Men gleder meg til den kommer tilbake :)

    SvarSlett