fredag 26. februar 2010

Dag 2 og 3 - Cape Town

Dag 2 - Cape Town:

Dag to startet tidlig, 0800 for å være nøyaktig. Natta var grei, Stine sovnet lett, som vanlig, og etter en litt lengere stund og noen kapitteler av en bok sovnet Espen også. Vi gikk ned og fikk i oss frokost, det var grove rundstykker (!) med gulost og salami, og nypresset juice i alle fasonger. Etter en velsmakende frokost gikk vi opp på rommet igjen for å slappe av litt til og for å finne ut hva vi skulle gjøre med dagen vår.

Vi ble enige om å gå oss en tur langs strandlinjen og se om vi kunne finne oss en plass og steke litt i den fine sola. Strendene i nærheten her er ikke mye til badevennlige, da man må komme seg over en del klipper og så videre før man kan være nogenlunde trygg. I og med at kystlinja her er det første sjøen treffer etter Sørpolen er bølgene rimelig store, så man gjør smart i å ikke en gang prøve å komme seg ut i vannet. Stine vasset, og konstaterte at det ikke gjorde noe, da vannet var rimelig kaldt.

Etter en times gåtur fant vi en koselig plass der vi satte oss og tok av oss på overkroppen. Ettersom kroppene våre bærer preg av en lang vinter smørte vi oss godt (men ikke godt nok, selvfølgelig, vi er begge litt brent). Vi orket ikke sitte lenge i den varme sola og bestemte oss for å gå hovedveien tilbake, for å se om vi fant en kolonialbutikk.


Kolonialbutikken vi fant var en Super Spar (de er virkelig over alt, samme logo og hele pakka!), der fikk vi kjøpt oss vann, brus, lunsj og rødvin. Sør - Afrikansk rødvin, som koster rundt 20 kr. Vi labbet tilbake til innet for å spise lunsjen. Hver vår ciabatta med ost og godt med Cola var veldig godt etter å ha gått i 2 - 3 timer. Mens vi satt der og nøyt atmosfæren ble vi oppmerksomme på en artig ting. Her nede går sola feil vei! Ja, den går MOT klokka, og vi har ikke helt skjønt logikken i det, annet enn at det må være fordi vi er på andre siden av ekvator. Vi nevnte det for "matmor" på innet, hun lo og fortalte at hvis du putter vann i ei bøtte vil vannet sirkulere motsatt vei av hva det ville gjort i Norge. Så vi er enige om at vi er i bakvendtland. De kjører på feil side av veien, sola går feil vei, alt er billig og vannet sirkulerer feil vei!

Vi ble rett og slett sittende i hagen, flere mennesker kom til (mesteparten kanadiere som nettopp hadde vært på tur) og vi ble sittende å prate om løst og fast med flere av dem, mens vi fikk i oss ei flaske rødvin. Når klokka blei 18 og rødvinsflaska var tom fant vi ut at vi måtte få i oss mat. Så vi gikk til samme plassen som dagen før og spiste nok et velsmakende måltid. Vi logget oss på nettet og fikk pratet med foreldrene våre på Skype og gikk nærmest rett til sengs etter det. En lang dag med masse sol, god mat og drikke og nok et godt knippe inntrykk kjennes på kroppen og det skal bli godt med litt søvn.

Dag 3:

Vi sov litt lenger i dag. Gikk ned å spiste frokost 0915. Fortsatt overrasket over at de har grove rundstykker her, og de er faktisk veldig gode. Dagen startet lett med en kopp kaffe til Espen, og te til Stine.

Etter det satte vi oss ute i hagen til innet, og der ble vi rett og slett sittende. Spilte kort, drakk masse vann, pratet løst og fast med hverandre og med andre som stadig kom og nøt sola med oss. Og det er vel det vi gjorde den tredje dagen. Vi ble fortalt at det var fornuftig i og med at vi ikke får mye tid til massiv hvile den neste måneden. Det er fortsatt godt og varmt, nesten ikke vind i dag heller, så det var godt å kunne veksle mellom sol og skygge i trygge omgivelser.

I morgen blir det andre boller, med vinsmaking og møte med gruppa. Vi har funnet ut at vi blir 7 stykk. Oss to fra Norge, ett par og to venninner fra Sverige, alle de rundt vår alder, også ei tysk dame på rundt 46, så dette kan jo bli interessant.

Innet vi bor på nå ligger i Arthurs Road i Cape Town, for de som vil "google-mappe" det ;)

Vi sender masse varme tanker hjem til alle sammen!
Stine og Espen i Afrikaland :O)

1 kommentar:

  1. Høres ut som om dere har funnet dere godt til rette, minsunner deg stort processed cheese Espen :). Her er det kaldt, og snø, etter de måka takene her i går komme man ikke ut på verandaen lenger.

    Dere for kose dere videre i varmen, og sende noen varme tanker til oss her hjemme i kulda. Gleder meg til å høre mer om turen dere.

    Smask og Dask Per-Øyvind

    SvarSlett