onsdag 24. mars 2010

Dag 28 - 29

Dag 28 - Johannesburg.
Vi våkner uthvilte og fornøyde tidlig denne morgenen. Frokosten på innet er nydelig og vi spiser oss gode og mette. Vi slapper av rundt om på tomta frem til rundt 12 før vi, rastløse, men allikevel litt småskeptiske, våger oss ut av porten for å se oss om i nærområdet. Vi finner raskt hovedgata, her finner vi en fastfood restaurant hvor vi spiser en etterlengtet burger til lunsj. Internett oppdages også, forholdsvis raskt, og vi får unna store deler av det vi trengte å gjøre. Til vår overraskelse fant vi ut at Facebook profilene våre er blitt deaktivert, sikkert fordi vi logget oss på i Zimbabwe, noe som gjør at internettbesøket vårt blir kortere enn forventet.

Johannesburg fremstår som en travel, men forholdsvis trygg by, hvertfall så lenge det er dagslys. Vi får tatt ut litt penger og tatt med oss en meny fra en pizzarestaurant før vi labber opp til innet igjen. Når vi ankommer innet finner vi svenskene og tyskeren som forteller oss at deres facebookprofil også er blitt deaktivert. Torden og regn preger resten av dagen og kvelden.

Vi bestiller pizza fra restauranten borti gata, som vi får tilkjørt da vi fortsatt er rimelig skeptiske til å gå utenfor den strengt bevoktede porten til innet når det er blitt mørkt. Vi spiser pizza og tar noen øl før vi kommer oss i seng.

Sekkene er pakket, og vi er klare for flytur tidlig neste morgen.

Dag 29 - Johannesburg (Sør-Afrika) - Doha (Qatar)
0500 vekker klokka oss, og vi tar en dusj før vi går ned å får i oss en veldig tidlig frokost. 0630 blir vi hentet av en buss som tar oss til flyplassen. På veien til flyplassen får vi tatt en siste kikk på storbyen.

Vi tar farvel med svenskene som skal videre til sør amerika, før vi sjekker inn bagasjen vår og finner gaten vår. Til Espens lykke finner vi ut at det er røykerom inne på terminalen som han benytter seg av. Vi handler litt småtteri før vi boarder flyet vårt. På flyet er det god benplass, egen skjerm med fjernkontroll, som gjør at vi kan velge mellom rundt 200 filmer, en haug med serier, spill og musikk. Noe som holder oss begge underholdt på en 8 timers flytur.

Hver 3 time reiser halve flyet seg for å be til Allah, noe som kan bli litt distraherende når man skal forsøke å se en film eller skal høre hva kapteinen sier. Vel fremme i Doha finner vi oss en minibank hvor vi tar ut Riyal, og praier en taxi (med takstameter!) og blir kjørt til Grand Suite Hotel, et hotell vi har booket gjennom www.agoda.com for litt over en måned siden. Her er det internett, god mat i en restaurant i 9. etasje og en god seng. Vi legger oss sent vel vitende at vi har en hel dag i et av verdens rikeste land før vi skal reise videre til Thailand.

Vi har lagt ut bildene fra resten av Afrika turen, det ble en hel del innlegg, så gå helt ned på siden å klikk på eldre innlegg, der finner du begynnelsen på bildene, (rekkefølgen går oppover). Legg gjerne igjen en kommentar. I og med at facebook ikke er noe alternativ for øyeblikket må vi enten mailes eller kontaktes her.

Klem fra Espen og Stine.

3 kommentarer:

  1. Veldig gøy å se bildene dere legger ut. Veldig masse fint å se. Jeg leser ikke allt, men noe, ser ut som dere koser dere! Opplevelsene står i kø skjønner jeg. Når får vi postkort?

    Klem fra søstra di m/fam

    SvarSlett
  2. Postkort bør komme snart... Vi sendte et i Afrika, men farta der er ikke akkurat noe å skryte av...

    Klem fra Espen og Stine

    SvarSlett
  3. Gleder meg... :)

    Klem søss

    SvarSlett